Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Dialog om framtid – kan vi påverka framtiden?

Just nu pratar vi mycket om olika klubbar, om delning av SSRK, om framtidens klubbar, om det danska scenariot.
Jag skapade en Facebook-grupp för att medlemmar skulle kunna diskutera hur man ville att En retrieverklubb ska se ut vid en delning, för att se vart vindarna blåser.
Där finns en hel del åsikter att läsa, förslag, frågeställningar och åsikter. Jag ser att
Jaktretrieverklubben växer och växer snabbt, vi ser att ett behov av en ren jakthundsklubb finns hos många SSRK- medlemmar. Vi är glada för det både Janne och jag.
Jag tror att det är viktigt för de diskussioner som förs i strävan att få till ett danskt scenario. Det är viktigt att visa att vi vill ha en ren jakthundsklubb. Det visar vi genom handling, att bli medlemmar i Jaktretrieverklubben och inte välja bort SSRK. Det är inte det man ska göra, välja bort, strida och ha fiendskap. Vi ska naturligtvis visa att vi vill ha det som danskarna, båda klubbarna parallellt fungerande med aktiva som är aktiva i båda klubbarna, som tävlar i båda klubbarna och där klubbarna bygger varandra, lyfter varandra och det äntligen sker en utveckling. Konkurrens är bra för alla verksamheter, monopol är hämmande. Det som hänt och händer i Danmark är ett strålande exempel, en förebild som är eftersträvansvärd.

Jag tycker att ni skall bli medlemmar i JRK, behålla medlemskap i SSRK och på så vis praktiskt visa att vi vill ha både och, och samtidigt jämföra de olika aktiviteterna och klubbarna. Vi som medlemmar i antal hjälper till att sporra båda klubbarna att skapa bättre och bättre verksamhet. Verksamheten skall styras av medlemmarna och inte av icke-verksamma styrelseledamöter och delegater. Det ska vara lätt att fixa prov, att komma samman och engagera sig. Att inte känna att allt ska målas i byråkratiska kvarnar i åratal för att sen fastna i ändlösa utredningar.

Britternas olika klubbar (jag är medlem ett trettiotal klubbar i UK och Irland) är mindre lokala klubbar med stort engagemang och personer som jobbar tillsammans för att fixa WT och prov. Kompikationsfritt? Tror jag inte men alla har ett ansikte och ingenting skickas på remiss, bearbetas och utreds för att sedan röstas på av människor som i värsta fall aldrig nyttjar provverksamhet i någon form.

Jag tror att JRK har 500 medlemmar i slutet av året. Jag hoppas det i alla fall, eftersom jag tror att det ger en tydlig fingervisning om vad vi jaktretrieverintresserade vill ha.
Det är ett viktigt argument i samtalen med SKK. Vi vill inte ha bråk, konflikter och vattentäta skott mellan klubbarna. Vi vill vara i båda klubbarna och få resultaten stambokförda av SKK. Precis som i Danmark. Grannlandet gick före och visade vägen. Jag vill följa deras exempel, och jag tror inte att jag är ensam om det.

Nu är jag panel A-domare och sitter i domarutskottet i JRK, och hade gärna varit kvar som domare i SSRK, men eftersom det strider mot de domaretiska reglerna att verka i konkurrerande klubb lämnade jag in kortet.
Det respekterar jag fullt ut och var helt ok med. Jag gjorde ett val eftersom jag vill mer.
Jag hoppas att fler arrangemang än Apportera för Livet öppnar för deltagande från båda klubbarna och att dagarna är över då det var vi och dom. Jag är både och!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15 240Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.