Sortera nyheterna
Arkiv

Nu vaknar vi till liv på hemsidan

Meadowlark Gundogs AB – vårt centrum för jaktlabradorer i Sverige

Hemsidan skall nu städas upp, uppdateras och göras om till en plattform för vår verksamhet. Det kommer att ta tid, och Asklund Design hjälper mig efter årsskiftet. Men nu skall jag i alla fall uppdatera detta gamla.

Just nu känns det svårt att nå ut och att hitta rätt i djungeln av sociala medier. Information försvinner snabbt i flödena och är svåra att hitta tillbaka till.

Det är här du skall titta för att läsa om det som händer på Meadowlark Gundogs AB och hitta så väl träningar som planerade valpkullar.

För foton och filmer rekommenderar vi Instagram meadowlark_the_movie. Våra FB sidor Meadowlark Gundogs och Meadowlark Gundogs Träning som fungerar kommer att länka er hit.

Vi är just hemkomna från Storbritannien där vi tillbringade fem veckor med hundar som skulle meriteras. Blues ATC kom aldrig fram i tid så han fick tränas så gott som dagligen i stället vilket sannerligen utvecklar hundarna på ett sätt vi har svårt att komma åt hemma. Blue är egentligen nästa års hund, och känns som en komplett hund som har allt jag söker hos den allra bästa hunden.

Dave har aldrig varit så nära att kvalificera  sig men nära skjuter ingen hare. Janne fick också med sig awards hem med Vic men inte det röda kortet vi vill ha. Sex placeringar på våra hundar på fem veckor får ändå betraktas godkänt. Hittills har vi 28 awards  på 9 olika hundar på Field trials i Storbitannien. Inte stambokförda i Sverige såklart, men det känns inte viktigt. Vi har också två uppfödningar som erövrat titeln GBFTCH. Det är vi naturligtvis omåttligt stolta över. Att vi två gånger har uppfödning på startlinjen till IGL Championship är mer än vad någon svensk uppfödare kan drömma om.

Vårt avelsarbete är helt inriktat på field trials och jakt. Hundarna måste ha stor jaktlust och mod, men också rejäl kyla mellan öronen. Om man ska klara pressen som ställs på en under tävling och träning på den nivån krävs en stabil hund med stor förmåga att sortera intryck. Det är vårt avelsmål.

Vårt engagemang i Swedish Gundog League är av samma syfte – att förbereda hundar och förare för den standard som krävs i hundarnas hemland – Storbritannien och Irland.

Fotot föreställer GBFTCH Troddenmill Full Throttle of Leacaz, en hane vi skall använda till Poppys syster i början på december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

20 294Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.