Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

På väg

Efter en intensiv vår med valpar, kurser, SGL-prov och egna hundar är vi äntligen på väg.  Träning av de egna hundarna är högt listade på den gemensamma ledigheten, och så ska vi leta boende.

I husbilen är Vic, Poppy, Meg, Dave och Castro. 

Hundarna skall slipas inför höstsäsongen och jag hoppas att jag får mycket starter i höst.

Meg och Dave som båda två bankade på dörren till open skall ju startas i Novice eller All-age och Poppy i open. 

Vic skall tränas hårt och förhoppningsvis kunna starta ett sent Novice om han visar sig färdig för det. Han är ju bara 14 månader så det får vi se. 

Jag skulle inte kunna lägga den här tiden på träning av hundarna om jag inte hade prov framför mig. Det är så förknippat med varandra, att stämma av träningen på prov och se hur det håller.

Jag känner att det är viktigt för mig i mitt jobb också, att visa att jag är ute och tävlar själv och att sättet/filosofin jag lär ut ger resultat på våra egna hundar. Jakthundsdressyr som fungerar.

Och det är ju så kul att tävla och starta på prov! Jag säger alltid att det bästa medlet mot nervositet är att tävla mycket, så ofta man kan. Och att träna och utbilda sin hund ordentligt. Om hunden är väl förberedd brukar det också ge trygghet i sig  och mindre nervositet hos föraren.

Det är min drivkraft helt enkelt, att träna och tävla med hundarna. Att gå på rough shooting eller apportera på jakter med väl genomarbetade hundar. 

Intresset är en glöd helt enkelt. Samma glöd som gör att det är lätt att engagera sig i att få bra prov, brittiska domare och utveckling för våra svenska ekipage! 

Vi har ju haft många dummy trials i SGL under våren. Intresset har varit stort och många hundar har startat. Nästan 400 starter har det blivit i klubben och vi är glada att så många delar vårt intresse och tycker om tanken på provformen och sättet vi arbetar på. Vad medlemmar vill ha märks ju direkt i faktiska anmälningssiffror.

Klubben finns för medlemmarna, det är vårt jobb att arbeta för en provverksamhet som är typisk för våra jagande retrievers och av en kvalitet som gör att människor vill pröva sina hundar på våra prov.

Entusiasmen avspeglas också i medlemsantalet som ökar hela tiden. Vi är nu 350 medlemmar varav 30 är utanför Sveriges gränser. 

Jag ser fram emot SGL´s field trial säsong även om jag själv inte kommer att delta, jag är ju i UK under hösten.

Jag har hört en del positiva förändringar i SSRK också, bland annat att egenskapspoängen skall försvinna. Äntligen! –  utbrister jag likt Gert Fylking, det önskemålet har jag uttryckt i många år. Att som jaktprovsdomare avgöra vad som är en medfödd egenskap och vad som är miljöpåverkan är helt enkelt inte rimligt att avgöra på hundraser som avlats att ha en så stor förarvekhet. Särskilt inte som poängen skulle ha använts vägledande i avelsarbetet (fast det blev ju aldrig så, vi fyllde i poäng alldeles i onödan i åratal).

Krav på domarkåren att gå med egen hund på prov är en annan välkommen nyhet, det har vi också haft på önskelistan i många år! 

Positivt! 

Goda vännen Marie Elebring har varit och ögonlyst sin fina Tom, Meadowlark Memento Vivere. Han var utan anmärkning och jag kan alltså gå vidare med planen att använda Tom på Annie, Drumgoose Diawl Bach. Det kommer att bli en fin kombination i vår! 

Vic röntgades A och ED 0-0, alltid en pärs och så positivt när det är fritt. Happy days!

Jag lovar att uppdatera bloggen ofta under sommaren så att ni som vill kan följa oss! Nu är vi på väg och det ska bli så underbart. Att dela sitt intresse med den man älskar och att uppskatta samma saker är huvudingrediensen i receptet för en riktigt bra semester! 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11 877Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.