Sortera nyheterna
Arkiv

Tankar i slutet av augusti

Det här året har  hittills varit mest positivt med otroligt mycket arbete, roliga händelser, fina valpkullar och kurser. Jag tänker mycket när jag är ute och vandrar med hundarna, på det som varit och det som väntar. Det negativa och tråkiga som hänt och varit lämnar jag bara därhän och går vidare. Jag vill inte ta med det i min framtid, det är ju det val man kan göra tack o lov!

Jag gör upp planer i huvudet och så pratar vi om det i vårt lilla terrace house på Aire View 5 i Carleton.

Jag vill ju alltid ha planer för kommande år ute så tidigt som möjligt, både när det gäller kullar och kurser. Ni som hängt med länge vet  att kursplanerna läggs ut i slutet av augusti, det är något jag alltid gjort. I år har vi gjort några förändringar i kursutbudet. Vi ser hur våra kunder utvecklas, blir skickligare och skickligare och vill mer. Det är en otrolig utveckling som skett på hundförarsidan de sista tio åren. SGL har haft en enormt positiv inverkan på omvärlden med sitt utbud – det är vi stolta över. Vi har just nu lite av en paus i klubbarbete, vi har engagerat oss i så många år att det faktiskt nu är skönt att ”bara” vara domare och vanlig medlem.  Apropå domeri, tre prov har jag att döma här i Storbritannien i höst. Två all age och ett Novice. Det är spännande och kul, och utvecklande. Jag köpte en särskild väska att ha för domaruppdragen, en liten väska från Mystique som är perfekt att få ner regler, domarbok, pennor, och en dricka. Låter kanske pretentiöst, men jag vill inte ha dummyväst eftersom det inte passar att ha. När man dömer ska man se prydlig ut för uppdraget och en smutsig dummyväst ser inte tillräckligt korrekt ut. Och den måste vara i perfekt storlek, inte för liten så att man får kämpa med att få ner boken och tappar pennorna, inte för stora så att man inte HITTAR boken och pennorna och reglerna och vattenflaskan. Så nu har jag hittat den perfekta väskan 😉 Bring the season on!

Vi har fått låna in en jättefin tik till vårens kullar, Staverövikens Molly Soul of Ally. Vi parar henne med en favorit, Meadowlark Save the World. Molly är en kopia av sin pappa GBFTCH Meadowlark Humpty Dumpty i arbete, otroligt naturlig, hittar vilt så väldigt lätt, håller huvudet kallt, fokuserad och koncentrerad. I min värld är det skillnaden på hundarna, man vet när man ser bra hund, en naturligt bra hund där de gör allt för att förstå sin förare, allt för att finna viltet och balanserar allting på ett helt naturligt sätt. De ser till att ta hjälp när de behöver. Jag är väldigt förtjust i Molly. Save är ju Britt Sandahls hane, en hund jag tycker lika mycket om och av samma skäl. Jag pratar ju mycket om field trial temperament, och ibland får jag förklara vad jag menar. Field trial temperament är hundarna som håller flera dagar i rad i hög prestation, inte varvar upp och tappar fotgående och  har sönder vilt när pressen är stor. Som är cool och lugn vid sidan, som håller ihop nerver och hjärna och presterar vilt. Som är lika bra på field trials som på picking up, som reder ut situationerna säkert och tryggt.

En annan tik som jag verkligen ser fram emot att para är Meadowlark Morning Mist. Hon skall paras med Autumnwillow Kestrel. Hanen ägs av Kim Sörensen i Danmark och är en hund jag ”såg” direkt första gången jag såg honom. En vänlig, härlig naturlig, duktig och stilig gul hane. Jag är inte riktigt klar med övriga kullar men det kommer att läggas ut snart. Jag hoppas att vi har någon spännande nyhet att komma med snart också, huvudet är alltid fullt av tankar. Det är det bästa med avelsarbetet, tankarna och planerandet.

Tekniknördar läser man ju om. Jag har just blivit det. I dag körde jag sidotecken längs med murarna, långa sidotecken i högt tjockt gräs som triggar till att börja jaga i stället för att trycka på och verkligen flytta sig till sidan. Hålla områden, ta tecken, ta en stark linje. Do as you´r e told.

Alla våra valpplaner kommer ut snart. Det blir mycket spännade!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.