Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Tid för träning

När valparna rest till sina nya människor var det inte bara slutet på fyra månader med underbara valpar, det var också dags för semester. Vi stack till Danmark och RJKs WT och apporteringstest. RJK är ju numera under DKK’s paraply men i sin egna fortsatta regi, så mina hundar måste oavsett meriter följa deras provregler för att få tävla på deras Field trials. Alltså fick Robban och Paddy genomföra Apporteringsprovet med vilt. En enkelmarkering på land, en 40 m dirigering, en vattenmarkering och ett litet sök, alltihop med kallvilt. Trettiotalet hundar prövades och tolv godkändes däribland Paddy och Robban.

Sedan UK – vi körde rätt ner till Calais, sov i bilen som vi bäddat ovanpå hundburarna och tog sedan måndag förmiddag färjan till Dover. Måndag kväll gick jag så åter på fälten utanför Graham Roberts cottage i Balcombe och tränade hund, den här gången med andra unga hundar. Åren går! Tisdagen tränade vi i Grahams grupp och bjöds på en fantastisk lunch. Onsdag morgon tränade vi med gamla vännen Kate Bollen och åt sedan lyxlunch i Cuckfield. Därefter körde vi upp till Burnley och tog in på hotell Sunhill House Hotel, ett hotell som taget ur en Agatha Christie deckare. Torsdag träffade vi Mark Demaine och Lee Hartis och hade en kanondag i de mest fantastiska marker. Höga stenmurar, tät vegetation och härligt varierande topografi. Vi har fått lägga riktigt bra träning i hundarna, och de går riktigt riktigt bra. Meg, Robban, Paddy och Red har skött sig utmärkt. Paddy har haft nån dag med ont i ryggen men annars kunnat träna fullt.
Fredag och lördag fortsatte träningen med Jim Swindlehurst, Mark och Lee. Enormt fina dagar med duktiga trevliga killar som vet vad de gör. Påfyllning! Än är mycket kvar av resan men här kommer några bilder! imageimageimageimageimageimage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12 864Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.