Sortera nyheterna
Arkiv
Apportera för livet 2019
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Engagemang

Veckan som gick var alldeles alldeles fullproppad! Fem dagar Roger & Simon för åttonde året, fantastiskt! Första dagen fick jag faktiskt träna själv med mina vänner , en underbar dag att minnas.Veckan rusade fram och jag med, hinna serva , hinna med hundar, diarrévalpar, leverera valpar, och sätta det sista i planeringen inför mitt första projekt utanför klubbarbete i hundvärlden som nu är är avslutat – Working testet Apportera För Livet mot Cancer. Cinna Wiberg startade ju som alla vet insamlingen förra hösten och jag kom på idén att skapa ett WT som skulle bidra till hennes insamlingen. Jag har lätt för att engagera mig, tycker om att driva grejer och är envis som synden. Och, viktigast av allt, jag har världens bästa vänner. Idén fick jag i höstas och tanken var att hålla det i centrala Göteborg – i Slottsskogen. Men det visade sig vara alltför komplicerat med alla tillstånd, vilka ytor vi skulle få användas och hur vi skulle kunna få ihop konsttycket att arrangera ett kvalitativt WT med bra tillgänglighet för allmänheten.
Början av 2015 var tuff för mig, men då ryckte alla vännerna in och höll första planeringsmötet där riktlinjerna drogs upp. Arbetet var i gång. Första resan till Göteborg blev den då vi slutgiltigt bestämde att det inte kunde bli Slottsskogen. GMBK blev i stället valet och så bra det blev!
Mina co-workers har skött sina bitar med otroligt engagemang och glädje. På min lott låg Provledning, domaranskaffning och funktionärsfrågan.
Jag kom på idén att låta lokala uppfödare sponsra varsin station med funkisar, mat, fika, vapen och ammunition mot att de fick göra reklam för sin kennel och presentera den vid stationen. På det sättet slapp jag allt strul med funkisar och det visade sig vara jättesmart! Så fint det fungerade!

Lotterier skulle vi har kom Marie Elebring på. Och det hade vi. 1800 lotter såldes på två dagar och priserna var fantastiska – människor skänkte fantastiska saker, konst, saker, jaktmöjligheter, skytteplatser och träningar. Jag är stolt att berätta att Meadowlark Gundogs AB skänkte träningar för 10.000 SEK. En spanieluppfödare, Paul Anderson på kennel Bivråken skänkte en halv valp eller värdet 6000 kr motsvarande en halv valp – och tänk den vann jag!

WT var lyckat – ett rejält WT med toppklass domare: Roger Phillips UK, Simon Hansell UK; Keld Jörgensen DK, Thomas Ploembäck DK och Jan Lorenzen DK. På söndagen dömde danskarna tillsammans med mig och Janne, som vanligt ett rent nöje att döma med kunniga kollegor. Inga diskussioner om huruvida man ska nolla någon som klappar sin hund före eller efter kopplet är på eller andra felsökningsdiskussioner. Jag berättade för Roger Phillips om de svenska diskussionerna och tillämpningen av regler – negative judging, sa han den värsta formen av bedömning som finns. Man skall alltid försöka hitta den bästa hunden i startfältet – inte använda den begränsade tiden till att leta efter fel.Den mentaliteten gäller tyvärr inte bara poängsättning på WT.
Det genomsyrar det mesta numera tråkigt nog. Skärmdumpar, anmälningar och bestraffningar hör till vardagen istället för verksamhetslyft och högt i tak.

Engagemang, kompetens, dedikation och driv. Tänk om det fanns utrymme för det i alla verksamheter – så bra det skulle kunna bli då!11660140_694218570710608_1897256300_o

Tack alla som hjälpte mig förra veckan och som hjälpte mig att förverkliga drömmen om ett klubblöst välgörenhetsarrangemang där alla kommer samman för en god sak – FUCK CANCER!

image

image

image

2 kommentarer till Engagemang

  • Helt fantastiskt engagemang du/ni rodde i hamn som inbringade ännu mera forskningspengar till insamlingen 🙂

  • Fantastiskt jobb och engagemang!
    Otroligt bra jobbat för en god sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12 864Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.