Sortera nyheterna
Arkiv
Vårt val av foder
Sneyd's logo

Se framåt tillsammans

Jaktretrieverklubben har ju tagit initiativ till att få ett samarbetsavtal med SKK på samma vis som det fungerar i Danmark. Hur det går med det vet man ju inte ännu, men vi vet ju hur det har gått i Danmark.
Förutom att båda klubbarna fått nya medlemmar så har ju utvecklingen rusat i väg – nytänkande, utbyte och win-win. Jakthundarna har fått ordentligt fokus, provverksamheten ökar, all jaktlig aktivitet hos medlemmarna har ökat. Man möts på ett DRK-prov ena dagen och på ett RJK prov nästa. Ingen fiendskap, inga personliga motsättningar, bara positiva effekter av öppningen (eller skall vi kalla det rivandet av muren?).
Monopol och tvångsanslutning känns väldigt förlegat så jag hoppas att vi kommer dit i Sverige också vad det lider.
Konkurrens är (precis som nöden) uppfinningarnas mode, man stagnerar bara när man är ensam på arenan och kan sätta regler som förbjuder, hämmar och bromsar.
En ständig kompetensutveckling och inhämtande av nya erfarenheter utifrån är nödvändigt för att utvecklas. Men också för att behålla medlemmarnas engagemang och intresse. Se på Södra avdelningen som just nu vaknat till ordentligt och brinner av engagemangslust och aktiviteter. Så positiva tongångar det blir!
Jaktretrieverklubben har ju ökat medlemsantalet rejält och de flesta tror jag har dubbelt medlemskap (medlemmar i SSRK också) och det ökar möjligheterna till aktiviteter som tilltalar en.
Vi har möjlighet att jobba för det, vi har möjlighet att se det positiva med två klubbar parallellt under samma organisation.
Det finns inte ett enda skäl att säga nej. Och dessutom – man är medlem i den klubb man föredrar eller båda. Det är det som är det fina med valfrihet. Man väljer själv och begränsar inte andra. Live and let live. image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

9 156Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.